Mount Macro

"Cry 'Havoc', and let spill the Grog of War!"
User avatar
Lightfeather
Your Admin
Your Admin
Posts: 11187
Joined: Mon Jan 20, 2003 5:38 pm
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Custom Rank: Petrichor
Games: Guild Wars 2
Location: California

Mount Macro

Post by Lightfeather » Sun Dec 26, 2010 7:50 am

Can anyone help me devise or find a macro that will call my sea turtle unless I'm in Vashj'ir, where it will call my sea horse instead? I had one that was just a /castrandom Abyssal Seahorse, Sea Turtle but when I was in Vashj'ir and I used the macro, more often than not the turtle would come up and it's a lot slower than the sea horse. I like using the turtle when I'm not in Vashj'ir and when I use the above macro in the rest of the world, more 50% of the time I'll get an error message stating that I can't use that mount outside of Vashj'ir so the random thing isn't working for me.

I need a macro that goes something like "if in Vashj'ir cast Abyssal Seahorse, if anywhere else cast Sea Turtle" I just don't know how to impart that message in the macro language so wow can underfreakingstand what I want.
ImageImage

User avatar
Kiawah
Brewmaster
Brewmaster
Posts: 3779
Joined: Thu Aug 26, 2004 1:28 pm
Cash on hand: Locked
Custom Rank: Drive fast, take chances
Location: Charlotte, NC

Re: Mount Macro

Post by Kiawah » Sun Dec 26, 2010 6:18 pm

Here is what I use:

/run if not IsMounted() then local g,f,s={1},{3},{4} local t=(GetCurrentMapAreaID()==(610 or 614 or 615) and IsSwimming()) and s or (IsFlyableArea() and not IsShiftKeyDown()) and f or g CallCompanion("MOUNT",t[random(#t)]) end
/dismount



Just replace the 1, 3, and 4 inside the brackets with the mount slot #'s. You can put multiple in there, so you could have 3,4,5,6 inside of one of the brackets if you want. Got it from here, if you have any questions about it: http://www.wowwiki.com/Mount_macros

User avatar
Niralica
Brewmaster
Brewmaster
Posts: 3171
Joined: Sat Aug 16, 2003 9:10 pm
Cash on hand: Locked
Custom Rank: No Da!
Location: AZ

Re: Mount Macro

Post by Niralica » Tue Dec 28, 2010 12:42 am

I use the randomcompanion addon. It summons the best mount for where you are. So if you are in the water not vashjir you summon the sea turtle, but in vashjir it summons the seahorse. The only drawback is if you are on the top of the water and want to fly out, it will still summon the turtle. It just does the macro legwork, so all you have to do is create a macro with the command /rc mount and it will randomly pick a mount, based on where you are. It does random companion pets too, /rc pet.
Image

User avatar
Ember
Master Gunner
Master Gunner
Posts: 819
Joined: Sun Jun 20, 2004 5:17 pm
Cash on hand: Locked
Custom Rank: AHHHHHHHHHHHH!!!!!!
Location: California

Re: Mount Macro

Post by Ember » Wed Dec 29, 2010 5:35 pm

RandomCompanion also has keybind options in the blizzard keybind menu if you don't want to take up a slot in your UI.
~*~*~Ember~*~*~ :bow: